Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

مقررات سپاه

فصل دوم ـ ورود به خدمت

بخش اول ـ تعاریف‌

ماده 4 ـ استخدام درسپاه عبارت است از گزینش افراد واجد صلاحیت برای انجام خدمت موظف در یکی از مشاغل ‌پیش ‌بینی شده در این قانون‌.

ماده 5 ـ مشاغل سپاه‌ ، ستاد کل و وزارت از نظر ماهیت شغل‌ ، به سه گروه تقسیم می‌شوند: شغل نظامی‌ ، شغل کارمندی و شغل مشترک‌.

تبصره 1 ـ مشاغل فرماندهی‌ ، مدیریت‌های سطوح بالای سپاه و سایر مشاغلی که نیاز به دانش و مهارت نظامی داشته یا درارتباط مستقیم با ماموریت ‌های نظامی سپاه باشند از مشاغل نظامی محسوب می‌شوند.

تبصره 2 ـ غیر از مشاغل موضوع تبصره 1 این ماده‌ ، مدیریت سایر رده‌های سپاه و سایر مشاغلی که باپشتیبانی‌های مستقیم‌و نیز غیرمستقیم ماموریت‌های نظامی سپاه ارتباط دارند از مشاغل مشترک می‌باشند.

تبصره 3 ـ مشاغل نظامی‌ ، کارمندی‌ ، و مشترک با رعایت مفاد این قانون در جداول سازمان مشخص می‌شود.

ماده 6 ـ پرسنل سپاه کسانی هستند که برابر شرایط و مقررات مندرج دراین قانون و یا قانون خدمت وظیفه عمومی به خدمت‌پذیرفته می‌شوند و عبارتند از:

الف ـ کادر ثابت‌.

ب ـ وظیفه‌.

ج ـ پیمانی‌.

د ـ بسیجی‌.

ماده 7 ـ کادر ثابت به پرسنلی اطلاق می‌گردد که برای انجام خدمت مستمر در سپاه استخدام می‌شوند و عبارتند از:

الف ـ پاسداران رسمی‌(نظامیان‌)

ب ـ کارمندان‌.

ج ـ محصلین‌.

ماده 8 ـ پاسداران رسمی به پرسنلی اطلاق می‌گردد که برای جهاد در راه خدا و پاسداری و دفاع مسلحانه از انقلاب اسلامی‌و دستاوردهای آن و نظام جمهوری اسلامی ایران به استخدام سپاه درآمده و پس از طی دوره‌های آموزشی لازم به یکی ازدرجات پیش‌بینی شده در این قانون نایل و از لباس و علایم نظامی استفاده می‌نمایند.

ماده 9 ـ کارمندان پرسنلی هستند که بر اساس مدارج تحصیلی و یا مهارت تجربی و تخصصی استخدام شده و بدون استفاده‌از لباس و علایم نظامی‌ ، به یکی از رتبه‌های پیش‌بینی شده در این قانون نایل می‌شوند.

ماده 10 ـ محصلین پرسنلی هستند که به منظور خدمت در کادر ثابت به عنوان پاسدار رسمی یا کارمند استخدام و قبل ازانتصاب در یکی از مشاغل مندرج در این قانون در یکی از مراکز آموزشی سپاه‌ ، یا سایر موسسات آموزشی به هزینه سپاه‌مشغول تحصیل می‌باشند.

ماده 11 ـ پرسنل وظیفه کسانی هستند که مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی در یکی از دوره‌های ضرورت‌ ، احتیاط یا ذخیره‌مشغول خدمت می‌باشند.

ماده 12 ـ پرسنل پیمانی به کسانی اطلاق می‌گردد که خدمت پیمانی را به صورت نظامی یا کارمندی برابر مقررات مندرج‌دراین قانون انجام می‌دهند.

ماده 13 ـ پرسنل بسیجی به افرادی اطلاق می‌شود که جهت تحقق ارتش بیست میلیونی تحت پوشش سپاه درمی آیند وعبارتند از:

الف ـ بسیجی عادی‌: عموم اقشار معتقد به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اهداف انقلاب اسلامی هستند که پس ازگذراندن دوره ‌آموزش عمومی به خدمت ارتش بیست میلیونی درآمده و سازماندهی می‌شوند.

ب ـ بسیجی فعال‌: آن دسته از بسیجیان عادی داوطلب هستند که واجد شرایط لازم بوده و پس از گذراندن دوره‌های‌آموزشی‌ ، سازماندهی شده و ضمن شرکت در برنامه‌های حفظ انسجام درانجام ماموریت‌های محوله با سپاه همکاری‌می‌کنند.

ج ـ بسیجی ویژه (پاسدار افتخاری‌): پرسنلی هستند که صلاحیت‌های یک پاسدار را دارا می‌باشند و پس از گذراندن‌آموزش‌های مطروحه دراین قانون سازماندهی گردیده و متعهد می‌گردند تا به هنگام نیاز به طور تمام وقت دراختیار سپاه قرارگیرند.

ماده 14 ـ سپاه می‌تواند از پرسنل رسمی وزارتخانه‌ها و موسسات وابسته به دولت یا نهادهای انقلابی و نیروهای مسلح باکسب موافقت سازمان مربوطه به تناسب در وظایف مورد نیاز بر طبق آیین نامه ‌ای که توسط ستاد کل سپاه با همکاری وزارت‌تهیه و به تصویب هیأت دولت می‌رسد به صورت مأمور و یا انتقال استفاده نماید.

تبصره ـ انتقال یا مأمور به خدمت نمودن اینگونه پرسنل در زمان جنگ و بحران‌ ، تابع ضوابط خاصی است که توسط ستادکل سپاه با همکاری وزارت و سازمان امور اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب فرماندهی کل خواهد رسید.

ماده 15 ـ افراد خرید خدمت سپاه‌ ، ستاد کل و وزارت دفاع به کسانی اطلاق می‌شود که بر طبق مقررات مربوط خدمت‌مشخصی را برابر قرارداد تنظیمی انجام می‌دهند.